14 Şubat 2014 Cuma

Tibet Ağırtan

Esat Tibet Ağırtan, 1965 doğumlu, uzun yıllar boyunca yerli rock müzik adına tek başına veya önemli isimlerle birlikte çalışmış sanatçımızdır. İlk önemli işleri arasında elbette Mavi Sakal Grubu’nun kurucuları arasında yer alması vardır. Tabi ilk olarak Echo ’83 adıyla kurulmuş olan grup daha sonra Mavi Sakal adını almıştır.

Echo ‘83” adlı demo albüm de dahil Mavi Sakal’da ilk üç albümde vokalde yer almıştır. Bu süreç grubun kuruluşundan 1994 yıllına tekabül eder.

Gruptan ayrılışın ardından solo çalışmalarına başlayan Tibet Ağırtan, 1995 yılında ilk solo albümü “Yat, Geliyorum!..” adlı albümünü çıkarmıştır. İki yıl aradan sonra 1997’de de “Kalk, Gidiyorum” yayımlanmıştır. Elbette bir Mavi Sakal albümleri kadar ses getirmese de, o dönemde bu anlayışla müzik yapan sayılı isimlerden birisi olması, kitlesini sürdürmesini sağlamıştır. Aynı zamanda başka bir grup çalışması içine de girmiştir.


Kırık Kalpler adlı bir rock grubunda yer almıştır. Bu grupla sahne ve festival performansları göstermiştir. 2005 tarihli bir zamanlar katıldığı aynı festivalde de yer alan Zardanadam’ın “Dibini Gör” adlı albümünde prodüktör olmuştur.

Mavi Sakal Grubu, en önemli zirve dönemlerini 1997 ve 1998 tarihli albümleriyle gösterdikten sonra yine bir yapılanma sürecine girmiş, Tibet Ağırtan da bu gruba yeniden dahil olmuştur. Bu dahil olma süreci, Mavi Sakal’ın 2006 tarihli “Son.. Ki.. 5.. 10” single albümünde kendisini de göstermiştir. Bundan hemen bir yıl sonra da “Yeni..den” adlı Mavi Sakal albümünde yer almıştır.

Tibet Ağırtan elbette boş durmamış, 2012 tarihinde de üçüncü solo albümü olan “Kıskaç”ı çıkarmıştır. Klasik Rock’n Roll düşüncesini her fırsatta dile getirmektedir. Bu durum albümlerinde, özellikle de solo albümlerinde kendisini göstermektedir.

Güncel bilgiler için sanatçının;

Tibet Ağırtan Albümleri:

1997 – Kalk, Gidiyorum
2012 – Kıskaç