14 Şubat 2014 Cuma

Mavi Sakal

Grup, 1980 yılında Echo 83 adıyla kurulmuştur ilk olarak. Kurucuları arasında Tibet Ağırtan, Kaan Altan, Kaan Uçak, Murat Tümer ve Ahmet Ersöz yer almıştır. Grup, 1984 yılında Mavi Sakal adını almıştır.

1983 tarihinde demo albümüyle az çok duyulmaya başlayan grup, 1992’de ilk albümlerini çıkarmıştır. Bu albümde belli bir çevrede hayranlık uyandırmıştı ve bir yıl sonra "Mavi Sakal 2" adlı ikinci albümünü çıkarmışlardır. Bu albüm, önceki albümden sonra daha da birikerek artan kitlelerce önemli bir yerde oldu, kazanılan yeni kitlelerce yankı uyandırdı. Adından sıkça söz edilir şarkılar bu albümdeydi, dolayısıyla albüm de adından sıkça söz edilir bir albüm olmuştur. Bu öne çıkış ile, bu albüm CD formatında tekrar piyasaya sürülmüştür.

Mavi Sakal’ın 1993 tarihinde çıkardığı “Mavi Sakal 2” albümü, CD formatında yayınlanan ilk Türk Rock albümü olmuştur.

Geçen zaman içinde birçok konser verip, sağlam bir kitle oluşturmuşlardır. Kimi zaman sessiz kalmış, kimi zaman ön planda konuşulan grup olmuşlardır. Yerli rock tarihimizde ismi başlara yazılması gereken bir grubumuzdur Mavi Sakal.

Kaan Altan başta olmak üzere grupta ayrılıklar yaşanmıştır. Görünen durum olarak, grubun adından dolayı Mavi Sakal’dan ayrılan Kaan Altan, daha sonra Karapaks adlı grubu kurmuştur, yoluna bu grupla devam etmiştir.
Yaşanan değişimden sonra 2006 yılında Mavi Sakal, yeniden yapılanmıştır. Bu yapılanma sonrasında bir single ve "Yeni..den" adlı albümü çıkarmışlardır.

Yeni albüm çalışmaları için yeniden bir araya gelen grup, 2015'te "Naklen" adlı EP albümlerini çıkararak yeniden sevenleriyle buluşmuştur.

Gruptan gelip geçenler: Kaan Altan, Andy Wand, Genç OsmanYavaş, Kaan Uçak, Yasa Arar, Ahmet Ersöz, Emin Ersoy, Cevdet Tosyalı, Ozan Akça, Mahcem Öztürk, Teoman Yakupoğlu, Tanju Eren,

Grubun internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Grup Elemanları:

Tibet Ağırtan (vokal/gitar); Taylan Dedeoğlu (gitar); Batur Yurtsever’den (bas gitar); Murat Tümer (davul)

Mavi Sakal Albümleri:

1992 – Çektir Git
1993 – Mavi Sakal 2
1997 – İki Yol
1998 – Kan Kokusu
2007 – Yeni..den!
2015 – Naklen