21 Ekim 2013 Pazartesi

Kafabindünya

Post Rock tarzındaki yerli gruplarımızdan biridir Kafabindünya. Çok uzun yıllar albüm çıkarmadan yollarına devam ettiler. Bu uzun süreç içerisinde albüm çıkarmak yerine yaptıkları kayıtları internet üzerinden paylaşıyorlardı. Ancak bu paylaşımlar azdı ve sürekli değişiyordu.

Uzun bir zaman sonra grup ilk albümleri sayılabilecek kayıtları EP (Extented Play) şeklinde 2006'da yayınladılar.

Aradan geçen zamanda yeni albüm çalışması içine girdiler. Sonunda ses getiren başarılı albümlerini 2012 yılında "Obi" adıyla çıkardılar. Bu albümün kapağı da yılın en iyi albüm kapağı seçilmiştir.

Kendi sayfasında, grup hakkında bilgi verici birtakım açıklama vardır. Bilgi verici olması bakımından, bu açıklama aşağıdaki gibidir.

" "kafabindünya" sizin tipik sevimli post-rock grubunuz DEĞİLDİR, sadece deneysel tavırlı bir İstanbul grubudur. Çoğu post-rock grubunun sözde moody ve tekrara dayalı armonik yapısını reddeden kafabindünya, sadece kompozisyon ve hissiyat gibi kavramlarla müzik üzerinde bir takım deneyler yapmaya çalışmaktadır.

kafabindünya'ya göre sıradan sözlü şarkılarla dinleyici, müziği dinlerken kafasında yarattığı hikayeyi, şarkının sözleriyle sınırlamak zorunda kalacaktır. Enstrümantal müzikte ise dinleyicinin kafasında oluşturacağı kurgu sadece şarkının adıyla sınırlanabilir. "kafabindünya"nın enstrümantal müzik yapmaktaki amacı da dinleyiciyi bu denli özgür bırakmaktır. Örneğin grubun "platonik aşk" isimli şarkısını dinleyenler, tamamen kendi kişiliğine ve ruh haline bağlı olarak bu "platonik aşk" durumunu "acı verici bir durum" veya "hoş bir hissiyat" gibi iki ayrı uçta algılayabilirler. Bu da dinleyicinin hayal gücünün sadece "platonik aşk" ismiyle sınırlanmasındandır.

kafabindünya 2006'da "Phonem by Miller" etkiliğinde ülkemize gelen MOGWAI konserinde de Mogwai'nin alt grubu olarak festivalin açılışını yapmıştı. Grup bu dönemden sonra yoğun bir konser maratonu ve albüm kayıtlarının ardından 1 yıl kadar müziğe ara vermiş, daha sonra farklı bir kadroyla yeniden hayata dönmüştür ve umarız yakında albümleri raflarda görülebilecektir." 

Grup hakkında güncel bilgiler için Facebook Sayfası'na tıklayın.

Grubun elemanları: Burç Tuncer - Gitar, piyano; Emrah Bekdikli - Bass; Doğan Aydın - davul; Korgün Akgün - gitar.

Kafabindünya Albümleri:

2006  Kafabindünya (EP)
2012  Obi