28 Ekim 2013 Pazartesi

Defans

Grup 1997 yılında Burak Çakaloz ve Ömer Kapancıoğulları öncülüğünde İzmir'de müzik hayatına başlamıştır. Ancak o dönemde grubun adı Punch idi. Grup, uzun bir süre boyunca çeşitli yerlerde müzik yaparak varlığını sürdürdü.

Bu süre zarfında kaliteli mekanlarda kendi sound anlayışlarını oturtup gelişim göstermişlerdir. 2007 yılında Jack Daniels'ın düzenlediği müzik yarışmasında 'Lovercare' isimli parçayla ödül almışlardır. Daha sonra bir değişime giderek 2011 yılında Defans adıyla devam etme kararı almışlardır.


Kadronun yenileşmesi ve yerli müzik yapma durumlarından dolayı Defans adının daha uygun olduğunu, aynı zamanda kendi duruşlarını savunmak gibi bir anlamı olabildiği için, grubun adı Defans olmuştur. Rock türü olarak Indie, Grunge tarzına yakın İzmir çıkışlı başarılı gruplarımızdandır.

Günümüz piyasa müziğinden uzak, kaliteli rock müzik yapan yerli gruplarımızdan bir tanesidir Defans. 2013 yılında ilk albümlerini çıkarmışlardır. Grubun adını taşıyan bu ilk Defans albümünde piyasa oluşumlarına karşı durmuşlardır. Albümün kayıtlarını, dağıtımlarını her şeyi kendileri üstlenmişlerdir. İlk albümlerindeki kendi imkanlarıyla çektikleri çıkış video klibi de "Güzel" adlı parça, albümün çıkış parçası olmuştur. İkinci video klipleri "Gelmiyor İçimden" parçasına çekilmiştir. Ayrıca bu albümdeki bütün parçaları da internet sayfaları üzerinden paylaşmışlardır.

Grubun Elemanları: Burak Çakaloz (Vokal ve Gitar); Ömer Kapancıoğulları (Gitar ve Geri Vokal); Gökhan Külçe (Bas Gitar); Göksu Aydınhan (Davul).

Grup internet sayfasında müziklerini paylaşmaktadır:
Web Sayfası için buraya tıklayın.
Facebook Sayfasından Güncel Bilgiler İçin Buraya Tıklayın

Defans Albümleri:

2013 - Defans