3 Aralık 2012 Pazartesi

Serüven

Grup, 1995 yılında Serüven Azizleri adıyla kurulmuştur. Kurucu kadroda Ari Barokas ve Kenan Vural’ın olduğu grubun adı daha sonra albüm aşamasında Serüven olmuştur. 96 Tuborg Rock Festivali’nde birincilikler alan grup, 1997 yılında ilk albümlerini kendi adlarıyla, yani “Serüven” adıyla çıkarmışlardır.


Albümün prodüktörlüğünü Fuat Güner yapmıştır. Ayşe Tütüncü, Serdar Ateşer, Cengiz Teoman, Serhat Ersöz gibi isimlerin de albümde katkısı vardır. Albüm, Pentegram’dan tanınan ve 25 Eylül 1993’te askerdeyken şehit olan Ümit Yılbar’a adanmıştır.

Grupta vokalde yer alan Kenan Vural, Cemil Demirbakan’ın yerine geçen şimdiki (2012) Yüksek Sadakat vokalistidir. Gitarda yer alan Ari Barokas, Duman grubunda yer almaktadır. Bastaki Uluğ Aydeniz, televizyon programlarındaki orkestralarda bulunmuştur, aynı zamanda kısa bir süre Redd grubu ile çalışmıştır. Grubun davulcusu Sahir Ünal da, 1994 yılında Redd grubundan önce Doğan ve Güneş Duru’nun Invictus Band adlı senfonik rock grubunda davulcu olarak yer almıştır. Redd grubuna katkıları vardır, Redd’in ilk albümü 50/50’nin demo kayıtlarında bulunmuştur. 15 Haziran 2008’de lenf kanserinden dolayı yaşamını yitirmiştir. 
Serüven grubu, bu ilk albümden sonra dağılmıştır.

Grubun Elemanları:
Vokalde Kenan Vural, gitarda Ari Barokas, basta Uluğ Aydeniz, davulda Sahir Ünal.

Serüven Albümleri:

1998 - Serüven