17 Eylül 2012 Pazartesi

İhtiyaç Molası

İhtiyaç Molası, 1995 yılında Çanakkale’de kurulmuştur. Grubun kurucu elemanları Taner Sarf, Sinan Gürsoy, Tolga Çebi ve Murat Güllü’dür. İlk zamanlarda, birlikte cover parçalar çalarak ilerleyen grup, daha sonra gerekli birikimi elde ederek albüm çalışmalarına başladı. Çaldıkları müzik sadece cover parçalar değil, aynı zamanda doğaçlamaya da yer vererek deneysel tarzdan da oluşuyordu.


Çalışmalarını sürdüren grup, o dönemde pop dışındaki tarzları da kabul ederek çok önemli işler yapan Ada Müzik tarafından 1998’de çıkan “Sesimizi Yükseltiyoruz” adlı farklı sanatçıların parçalarından oluşan albümde “Çengi” adlı parçalarıyla yer aldılar.

Bu ilk aşamanın ardından 1999 yılında ilk albümleri “Milad” çıktı. Albüm enstrümantal ve İngilizce sözlü müziklerden oluşuyordu. Seksenlerin ortalarından beri tartışılan Türkçe sözlü rock müzik olur mu sorusu, albümün çıkış yılının pop-arabesk-fantezi yıllarının zirve zamanları olduğu düşünülürse, ilk çıkanlar için ne yazık ki olur dedirten bir zamanlar. Bu yüzden rock sanatçılarının var olabilmesi için başka şeyler yapmaları da gerekiyordu. İhtiyaç Molası, İngilizce sözlerden de oluşan deneysel ve progressive rock tarzındaki çalışmalarının olduğu bu ilk albümleriyle, bu pop çağını geride bırakıp yurtdışında birçok yerde isimlerini duyurmuşlardır.

2004 yılında ikinci albümleri “1,5” piyasaya çıkmıştır. Bu albüm Türkçe parçalardan oluşuyordu. Albümdeki şarkılarla başarılar elde eden grup, üçüncü albümleri için çalışmaktadır.

Grubun Elemanları:
Taner Sarf (Gitar - vokal), Sinan Gürsoy (Bas), Tolga Çebi (Keman - Klavye) ve Murat Güllü (Davul)

İhtiyaç Molası Albümleri


1999 – Milad
2004 – 1,5