26 Temmuz 2012 Perşembe

110

Grup, 2003 yılında kurulan rock grubudur. Bilinene göre adını 110 numaralı Kadıköy-Taksim İETT otobüs hattından almıştır.
Grup oluşum aşamasından sonra 2005 yılında “Atomların Harika Dünyası” adlı ilk albümlerini çıkarır. Bu albümle müzik dünyasına yeni bir ses kazandıran 110, video klipleriyle de gruba ilginin artmasını sağladı. Bu albüm çıktıktan sonra grubun bas gitaristi olan Serkan Aktaş, yakalandığı bir hastalık nedeniyle vefat etmiştir. Albümde klibi yapılan “Özledim Seni” adlı parça, Serkan Aktaş’a ithaf edilmiştir.

Kadroda oluşan değişikliklerin ardından 2007 yılında ikinci albümleri “Kontrol”ü çıkarmışlardır. Bu albümle de amacından sapmayan bir yoldan gitmişlerdir. Grubun elektronik rock tarzında olduğu belirtilmektedir. Ancak rock dinleyicileri için de, elektronik müzik dinleyicileri için de farklı gelen bir soundunun olmasından dolayı belli bir tarzın yolundan gitmediği tartışmalarının içinde yer almıştır grup. Bundan dolayı kitlesi tarafından yadırganabilecek çalışmaların gelmesi de olası olmuştur. Ancak Yerli Rock olarak, 110 rock soundunun bir temsilcisi olduğu için ve bunun yanında yenilikçi bir tarzları olmasından dolayı kabul ettik.

Grup, 2010 yılında ise Türkiye’deki müzik piyasasında bir ilki gerçekleştirerek üçüncü albümleri olan “Sıfır”ı çıkardı. İlki gerçekleştirmelerinin nedeni albümü USB bellekte piyasaya sürdüler. Bu USB belleğin içinde albüm şarkıları, gruba ait klipler ve fotoğraflar yer almıştır.

Grup Elemanları:
Candan Tezel (vokal), Ozan Yılmaz (klavye), Burak Yerebakan (gitar), Mehmet Uludağ (davul)

110’un Albümleri:


2007 – Kontrol
2010 – Sıfır