15 Haziran 2012 Cuma

Sarp

1977 doğumlu Sarp Denizli’de ortaokul yıllarında gitar çalmaya başlamış ve müziği bırakmamış rock sanatçımızdır. 1996’da Ege Üniversitesi’ni kazanır, İzmir’de Trap adında kurduğu grup ile çeşitli mekânlarda çalmaya başlamıştır.
2000’li yıllarda İstanbul’a yerleşerek ilk albümünü 2000 yılında çıkarmıştır. İlk albümü “Siyahın Matemi” adını taşır. Albüm pop kültürünün altın çağını yaşadığı dönemde çıkmıştır. Ama buna rağmen albümün ikinci klip çalışması olan “Siyahın Matemi” televizyonlarda başarı yakalamıştır. Bu sayede de albüm satış yapmıştır. Ancak popüler kültür o kadar yoğun yaşanmaktadır ki, yine de Sarp rock müzik severler için bir ışık olmuştu.

Konuya devam etmeden önce bir not düşelim: Bu “Siyahın Matemi” adlı klip çalışmasını yapan şirket, daha sonraları kapanmıştır. Söylenene göre Sarp da o zamanlar bu konulara çok da bakmadığından klip, kapanan şirketle kayıplara karışmış. O nedenledir ki internette herhangi bir yerde "Siyahın Matemi" şarkısının video klibini göremiyoruz. Belki kanalların ya da başka bir yerlerin arşivinden çıkmasını umuyoruz.
Yine aynı albümde popüler bir arabesk parçası olan “Nikah Masası”nı cover yaparak ses getirmiştir. İlk albümden sonra herkes gibi Sarp da plak şirketi yalnızlığını yaşadı. Çünkü popüler kültür çok güçlüydü. Buna rağmen mekanlarda çalmaya devam etmiştir Sarp. Ve zaman sonra ikinci albümü “Eski Aşklar” 2006 yılında çıktı. Bu albümde de çeşitli şarkılarının klipleri televizyon kanallarında yayınlanmıştır.

Albümleri:

2000 – Siyahın Matemi
2006 – Eski Aşklar
2013 – Çırılçıplak