16 Haziran 2012 Cumartesi

Demirhan Baylan

1970 doğumlu Demirhan Baylan Bulutsuzluk Özlemi’nde başladığı müzik kariyerini, gerek farklı albümlerde işler yaparak gerekse kendi albümleriyle sürdürmüştür. Farklı albümler derken bunların arasında Kesmeşeker, Mask, Yavuz Çetin, Pinhani gibi isimler bulunmaktadır.

Farklı bir tarzı vardır Demirhan Baylan’ın. Hem yaptıkları olarak hem müzik içeriği olarak. Yaptıkları: Çıkardığı albümler çok kısıtlı imkanlarla çıkmış, kimilerini kendi imkanlarıyla kaydetmiştir. Ve dinleyiciye özel belli sayıda albümleri ile bir dönem çığır açmıştır. 
Ancak bilinmelidir ki, deneysele, yenilikçi olana kapalı olan sistem sanatçılara da kapalı oluyor doğal olarak ve kendi imkanlarıyla çalışma durumunu yaratıyor. E bu kişilerden biri de Demirhan Baylan olunca da ortaya farklı tarzıyla farklı işler çıkıyor.

Ada Müzik'in çıkardığı "Sular Yükseliyor" adlı 14 rock şarkısından oluşan albümde, "Hayat Tarzı" adlı şarkısıyla yer almıştır Baylan.

Demirhan Baylan’ın bir de denemelerinin yer aldığı Wolpadinga adlı kitabı vardır.

Demirhan Baylan’ın Albümleri (saptanabilir olanlar):
1993 – Kazık Marka (70 adet üretilmiştir. Çoğaltılarak dağıtılan ama akıbeti bilinmeyen albümdür)
1999 – 1000 Yıl
1999 – Rengarenklerin
2005 – Deli Fatma’nın Bilmeceleri (Albüm çıkmadan önce eğer 100 kişiye ulaşsaydı, o zaman gerçek anlamda piyasaya çıkacaktı. Ancak söylenenlere göre 74 kopyada kalmış. Bu nedenle piyasaya çıkamamış. Ki 74 kopya da birbirinden farklı kişiye özel olarak tasarlanmış albümlerdir)
2011 - Sinyal