24 Mayıs 2012 Perşembe

Mask

Grup, 1995’te Cem Canbay tarafından kurulmuştur. 1995 yılında da “Kapılar Ardında” adlı albüm çıkar. Vokaller Ebru Kalabaş’a aittir.

O yıl albüm çıkardıktan sonra bir daha piyasada görünmemiştir Mask. Derin anlamları içeren parçalarıyla müzik dünyasına belki çok yanlış bir zamanda adım atmışlardı. Daha modernizm sürecini yaşamamış toplumun pop/popüler kültürünün her yerde ağır şekilde hissedildiği dönemde, Mask bu popüler kültürün ardında kalmıştır. Bilinmemiştir.

Mask, albümünde şöyle der:

“Günümüz dünyasında insan; güç, tutku, mülkiyet, din gibi kavramlar arasında sıkışıp kalmış durumdadır. Bunun da bir göstergesi, bitmek tükenmek bilmeyen savaşlardır. Oysa göz ardı edilen bir gerçek şudur ki: Önemli olan yaşamda ne kadar mutlu olduğumuz ve yaşamı ne kadar sevdiğimizdir. Ayrıca ait olduğumuz doğa içinde, ne kadar uyumlu yaşadığımız da başka bir önemli gerçekliktir; çünkü doğa zarar görürse, insan da hiç kuşkusuz bundan payını alacaktır. Mask; bu gerçeklerden yola çıkıp bugünlere gelen ve de yolculuğunu sürdürecek sözler ve sesler topluluğudur.” 

Albümde yer alan isimler şöyle:

Cem Canbay: Elektrik ve akustik gitar & Geri vokal
Ebru Kalabas: Vokal ve geri vokal
İzzet Hiçkalmaz: Davul & Perküsyon
Serkan Özyılmaz: Klavyeli Çalgılar
Demirhan Baylan: Elektrik Bas
Tahsin Ünüvar: Tenor Saksafon
Jozi Levi: Perküsyon

Ama Mask grubu bu ilk ve önemli albümden sonra sessizliğe gömülmüş, bir daha Mask olarak çalmamıştır.

1995 - Kapılar Ardında