10 Ocak 2014 Cuma

Stent

Bir beste grubu olarak özellikle Türkiye şartlarında yeni sayılabilecek, 2011 yılı başında kurulan İzmir’li bir gruptur. Daha önceden farklı grup ve projelerde bulunmuştur. Raşit’in Dreamer ve Roket gruplarıyla özellikle İzmir’in aşağı yukarı tüm önemli mekânlarında sahne geçmişi vardır. Gruptan Mehmet’in bireysel olarak yine kendi çalışmaları da vardır. Bunun yanında paralel olarak ilerleyen, hep bir beste grubu hayaliyle yola çıktığı birçok grupla cover grubu olmaya doğru çevrilen deneyimleri var.

Maalesef bu da bir ülke gerçeği... Yeni bir şeyler üretmek yerine müzisyenlerin çoğunun çalınan ve yapılanları tekrarlaması kültürü hakim büyük ölçüde. Bu yüzden orijinal grupların var olma zorluklarını yaşayan Stent'in, tarz olarak elektronik ve akustik sound’un rock şemsiyesi altında yer kapma savaşı verdiğini söyleyebiliriz.

STENT ismiyle bir araya geldikten sonra önce ilk demolar ‘Güneşe Doğru’ ve ‘Son Bulmuşluğum’ isimli parçalarla Haziran 2011'de ortaya çıktılar. Grubun ilk E.P’si olan ‘Can Simidi’ ise 2011 Kasım’ının son günlerinde çıktı. 5 şarkıdan oluşan ‘Can Simidi’ isimli albümün kayıt, miksaj, altyapı ve mastering’lerini Makine grubundan da hatırladığımız “Ozan Ülke” üstlenmişti…

Grup, yeni projeler için müzik çalışmalarını devam ettirirken bir yandan da kadroyu tamamladı. Ayrıca 5 şarkıdan oluşan yeni E.P. kayıt aşamasında ve yakın zamanda dinleyicilerle buluşturulup beğenilerine sunulacaktır. Bu E.P. den sonra sahne alınabilecek organizasyon, mekan veya diğer projeler içinde bulunmak grubun projeleri arasındadır

Grup hakkında güncel bilgiler için Facebook sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Grubun Elemanları: Mehmet Arıkan (vokal-sözler, besteler - ritm gitar); Raşit Köşlü (gitar ve synt) ve Şükrü Uysal (bas); Can Uca (davul)

Stent Albümleri: